prihaja

2. FESTIVAL KONOPLJE
2023

Posestvo SONČNI RAJ odpira vrata za vse, ki bi želeli spoznati industrijsko konopljo ali o njej izvedeti več. Skupaj se bomo sprehodili po posestvu, pokazali vam bomo, kako poteka predelava industrijske konoplje, izdelek pa boste lahko tudi okušali. 

Otroci pa se bodo ta čas lahko zabavali pri spustu po Zipline-u Čebelji let.

Za več informacij pokličite: +386 (0)51-472-554

2. FESTIVAL KONOPLJE
2023

organizator dogodka je
Posestvo SONČNI RAJ, Bogdan Mak
+386 (0)51-472-554

Zakaj nas obiskati?

01.

Spoznali boste konopljo

Naš trg je zasičen z mnogimi izdelki iz konoplje. Pa veste, kje je bila konoplja pridelana? Kako pridelana in predelana? Vse to vpliva na kakovost izdelka, s katerih hranite svoje telo. Zato vam želimo s festivalom približati to čudežno rastlino. Pokazati njene prednosti v prehrani in drugje … 

02.

Pokusili boste konopljine dobrote

Neizmerna zakladnica hrane, ki nam jo ponuja konoplja bo na voljo vsem obiskovalcem festivala. Spoznali boste raznovrstne izdelke iz konoplje, njihove koristi in načine priprave, da bodo zlahka postali del vaše uravnotežene in hranilne prehrane. Naše izdelke boste lahko tudi pokusili. 

03.

Navdušilo vas bo konopljino vino

Ekskluzivna vinska izkušnja, v kateri sta se združila najboljše slovensko vino in hladno macerirana industrijska konoplja. Izvrsten okus navdušuje tudi ljubitelje klasičnih vin. Konopljino vino ali vino s konopljo ima svež in navdihujoč okus, značilen za suha vina. Se vam zdi zanimivo? Pridite in  skupaj bomo nazdravili.

Časovnica

10:00

Otvoritev festivala

10:00

10:30 - Predavanje - dr. med. Sebastijan Piberl

Konoplja čudežnja rastlina

Razprostrli bomo mit o tem zakaj je konoplja tako posebna rastlina, kaj vse ponuja in zakaj postaja fotonska hrana številnih ljudi. S Sebastijanom Piberlom specialistom urgentne medicine, specialistom splošne medicine in specialistom kvantne medicine boste pogledali na svet konoplje iz popolnoma drugačne perspektive. Široko znanje s področja medicine bo za vas postavil v okvir industrijske konoplje in v tem kontekstu na praktičnih primerih pokazal izjemen potencial rastline.

10:30 - Predavanje - dr. med. Sebastijan Piberl

12:00 - Predavanje - Asist. dr. Roman Štukelj

Konoplja v prehrani

Neizmeren potencial hranil, ki nam ga ponuja konoplja bomo pogledali s popolnoma novega vidika. Roman Štukelj v svojem delu preučuje delovanje različnih kanabinoidov na obliko celične membrane ter to povezuje z znanjem o mehanizmih nastajanja in obvladovanja zunajceličnih veziklov. Piše tudi članke v povezavi s konopljo in endokanabinoidnim sistemom, o prehrani in zdravem načinu življenja, svoje znanje pa izpopolnjuje na strokovnih srečanjih in konferencah doma in v tujini.

12:00 - Predavanje - Asist. dr. Roman Štukelj

13:00 - Predavanje Bogdan Mak, lastnik Posestva SONČNI RAJ

Sodobni pristopi v pridelavi in predelavi konoplje

13:00 - Predavanje Bogdan Mak, lastnik Posestva SONČNI RAJ

14:00 - Predavanje - doc. dr. Tanja Bagar

Učinkovine v konoplji in njihov vpliv na zdravje

Avtorica knjige Konoplja zdravi vam bo na enostaven način približala učinkovine konoplje in njihov vpliv na naše telo. Predavanja Tanje Bagar so vedno izjemno zanimiva, saj na zelo enostavne način poda bistvo o katerem govori. V svojem strokovnem delu se ukvarja z mikrobiološkim vidikom, celično biologijo, biokemijo in molekularno biologijo v povezavi z endokanabinoidnim sistemom in delovanjem kanabinoidov, laboratorijskimi analizami produktov iz konoplje ipd. Zaključila je intenzivni štiritedenski e-izobraževalni program Concepts of Cannabis Science I, ki ga izvaja Kenevir Research (Oregon, ZDA), kot tudi nadaljevalni program Concepts of Cannabis Science II

14:00 - Predavanje - doc. dr. Tanja Bagar

15:00 - Predavanje - Asist. Željko Perdija

Izkušnje in praksa pri zdravljenju s kanabinoidi

Zdravstvene težave, lajšanje bolezenskih stanj, premagovanje takšnih in drugačnih ovir so vsakodnevni izzivi s katerimi se srečuje Željko Perdija. Na podlagi praktičnih izkušenj vam bo predstavil pozitivne učinke konoplje. Zadnja leta mu vedno več pacientov zaupa, da samoiniciativno ali v povezavi s strokovnjaki iz držav, v katerih velja ustreznejša pravna in dejanska regulacija, v terapijo za izboljšanje zdravja ali počutja vključujejo uporabo kanabinoidov. Pozitivni odzivi pacientov, vedno več znanstvenih, strokovnih in kliničnih ugotovitev ter številne terapevtske možnosti so spodbudile njegovo temeljitejše zanimanje za navedeno področje.

15:00 - Predavanje - Asist. Željko Perdija

16:30 - Predavanje - Primož Zorec CoGreen d.o.o.

Konoplja kot gradbeni material

Konoplja v gradbeništvu predstavlja material, ki je naraven in prijazen do okolja ter ljudi. Uporablja se lahko samostojno npr. pri izolaciji ali v biokompozitu imenovanem konopljin beton. Konopljin beton pri gradbenih objektih predstavlja polnilni in hkrati izolativni material, s katerim zapolnimo prostor v leseni skeletni konstrukciji.Je trajnosten naraven material in poseduje veliko drugih prednosti, kar dokazuje vedno več raziskav univerz in inštitutov tudi iz tujine (Francija, Anglija Finska).V družbi CoGreen smo vključeni posamezniki, ki smo že v preteklosti in vse do danes veliko časa posvetili gradbenemu materialu KONOPLJIN BETON. Veliko prednosti v tem materialu vidimo na podlagi dejstev preteklosti, sedanjih raziskav ter zelene priložnosti za soustvarjanje prihodnosti vseh nas.

16:30 - Predavanje - Primož Zorec CoGreen d.o.o.

17:30 - Predavanje Bogdan Mak, lastnik Posestva SONČNI RAJ

Sodobni pristopi v pridelavi in predelavi konoplje

Prakični prikaz

17:30 - Predavanje Bogdan Mak, lastnik Posestva SONČNI RAJ

Strokovna predavanja

Osebna svetovanja

Prijavite se že zdaj!

Za več informacij pokličite:
+386 (0)51-472-554
Košarica